Vizita OBME in Romania

Uniunea bolnavilor de osteoporoza din Ungaria, prin 11 reprezentante a 3 grupe din tara vecina a sosit la Tg. Mures in seara de 28. mai pentru o vizita de 4 zile. Ei se vor intalni cu 3 grupe de suport din Romania, ultima zi facand cunostinta cu liderii tuturor grupelor ASPOR din tara, adunate la intalnirea anuala a Aspor din 1-2 iunie.

csoport_4.jpg

OBME este printre cele mai vechi grupari de pacienti din Europa. Printr-o colaborare foarte stransa cu societatile de specialitate ungare,  ei au obtinut crearea celei mai dezvoltate si eficiente retele de centre de osteoporoza din Europa. Prin cele peste 100 de centre de osteoporoza existente in Ungaria, printr-o compensare de 90% a medicamentelor anti-osteoporotice si prin activitatea a 28 de grupe de pacienti in tara: depistarea, tratarea si ingrijirea bolnavilor afectati de epidemia silentioasa este o problema rezolvata.

Prin prezentarea de ieri a celor doua formatiuni civile, totusi a reiesit, ca ambele parti au de invatat si castigat din acest schimb de idei si experiente.

Imaginile au fost prinse cu ocazia unui program de gimnastica comuna cu grupa din Tg. Mures, urmata de discutii, prezentari si o masa suedeza "bone-friendly" oferita de fizioterapeutii Fundatiei Rheum-Care.

 csoport_2.jpg  csoport1.jpg
 aspor_intalnire_07_052.jpg  aspor_intalnire_07_030.jpg
 csoport_3.jpg  
 obme-office.jpg  
 csoport_5.jpg  
 csoport_6.jpg