Ziua Mondială a Osteoporozei: Mişcarea

tomeg.jpg attila-nastase.jpg

“Move it or lose it”a fost sloganul zilei mondiale din acest an, în care s-au implicat sportivi renumiţi din toată lumea cu scopul de a alerta individul şi a-l determina să introducă mişcarea, exerciţiul fizic în programul zilnic. 

Una dintre formele de mişcare, recomandată special pentru combaterea osteoporozei este dansul, ...la îndemâna tuturor. În consecinţă, ASPOR a organizat un pan-event: discoteci pentru generaţia, în 3 mari oraşe ale ţării.

Prima uşă de discotecă larg deschisă a fost în Bucureşti, unde printre invitaţi s-au numărat doamna Simina Mezincescu (foto stanga), şef protocol al curţii regale, precum şi tenismanul Ilie Năstase.

Oradea (vezi mai jos) a început cu un simpozion dedicat medicilor de familie, si a continuat cu dans pentru medici şi pacientii lor.

Târgu Mureş, unde se află sediul ASPOR, a deschis porţile celei mai populare discoteci din oraş, unde participanţii, majoritatea fiind „adevăraţi osteoporotici”, au depăşit aşteptările noastre atât prin număr, cât şi prin atmosfera creată. Campionul mondial si dublu medaliat olimpic la scrima, Dr. Pongracz Matyas a intarit si el prezenta sexului tare la eveniment.

 
 
 tomeg.jpg
 wodb.jpg
   
   
woda.jpg
   

Oradea este desigur un oras obisnuit, in care in fiecare an in 20 OCTOMBRIE, oameni obisnuiti (membri ASPOR), reusesc sa marcheze ZIUA MONDIALA A OSTEOPOROZEI. Desi in acest an am avut o concurenta serioasa in vizita primului ministru al Ungariei, cu ajutorul unor personalitati locale, adevarati prieteni ai asociatiilor nonguvernamentale (D-l Emerich Jenei impreuna cu sotia,d-l viceprimar Mihai Groza si multi altii) am reusit sa convingem o mare parte a concetatenilor nostri asupra importantei dansului in profilaxia osteoporozei.

Nu numai membrii ASPOR din Oradea si Beius, ci si o parte a medicilor prezenti la simpozionul stiintific organizat in aceeasi zi de catre ASPOR, la Hotel Mures din statiunea Baile Felix au facut din aceasta seara de dans un succes. Ne-am simtit bine si ne-am propus sa repetam experienta mult mai curind decit 20 octombrie 2006.

Dr Salvina Mihalcea, vicepresedinte Aspor