Twinning-support

După ce ASPOR a câştigat premiul proaspăt lansat de IOF în 2003, NOS, cea mai puternică societate de osteoporoză din lume, prezidată de Camilla Parker (HRH Duchess of Cornwall),  ne-a ales drept societate-soră.

 Andrea_and_SMT_3__may_05_.jpg2005, în vizită la NOS

“Twinning Support” este un program de înfrăţire iniţiat de Fundaţia Internaţională de Osteoporoză (IOF) în anul 2000, în cadrul unui proiect care doreşte să facă posibilă schimbul de idei între societăţile membre.
Parteneriatele Germania-Chile, Olanda-Macedonia, Ungaria-Slovacia, Liban-China au fost urmate de o nouă serie în 2004.
După ce ASPOR a câştigat premiul proaspăt lansat de IOF în 2003, NOS, cea mai puternică societate de osteoporoză din lume ne-a ales drept societate-soră.
NOS, prezidată de Camilla Parker (HRH Duchess of Cornwall), a reuşit să strângă sub umbrela activităţii 27.000 de membri pe parcursul a 17 ani. În momentul de faţă, are 49 de angajaţi, precum şi 1.000 de voluntari şi 130 de grupe de suport. Structura de funcţionare şi motivare e una similară marilor companii. Planul strategic de cinci ani vizează un număr de 90.000 de membri şi 10.000 de lire sterline -venit pe 2009.

 

Haideţi să tragem o privire la partea financiară a societăţii britanice. Majoritatea încasărilor provine din moşteniri. Persoane vârstnice îşi lasă o parte (o mare parte) din avere societăţilor non-profit. Astfel, NOS ajunge în posesia de conturi bancare şi bunuri (case, maşini).
Nici cotizaţiile de membru nu sunt simbolice, ele aduc sume importante.
Pe lângă toate acestea, acţiunile de strângere de fonduri au devenit o “industrie” şi o artă prin varietatea formelor sale de manifestare.
Marea Britanie “întreţine” 500.000 de ONG-uri. Filantropismul şi dorinţa de a aparţine unor colectivităţi este parte a culturii sale, activarea voluntară în cadrul unor societăţi civile fiind un fenomen obişnuit. Prin aceasta, se lărgeşte aria serviciilor sociale, dar nici factorii politici nu rămân fără sprijin şi control.

 

Activitatea noastră din prezent se poate caracteriza ca un amalgam al muncii planificate şi al improvizaţiilor eficiente. Pentru a progresa ar fi nevoie de un bord de conducere, care –desprins de activităţile operaţionale de toate zilele- defineşte direcţia de dezvoltare spre care să ne îndreptăm.
Planurile noastre de viitor sunt deci neclare. De aceea am solicitat sprijinul partenerilor noştri în materie de planificare strategică.
În plus am conturat colaborarea şi pe alte planuri. Dorim să înfiinţăm legături între grupele de suport  NOS-ASPOR, să folosim în traducere materiale informative ale pacienţilor membri-NOS, lobby în privinţa unor probleme de interes comun prin intermediul reprezentanţilor parlamentari europeni, depunerea de proiecte comune în programe europene.
Planuri există, deschidere şi receptivitate de asemenea. Pentru adoptarea lor, în schimb, vom avea nevoie de implicarea activă, ideile şi sprijinul membrilor şi al grupelor de suport.

articol Osteoinfo / Dr. Gasparik Andrea Ildiko
Preşedinte ASPOR

Foto: A. I. Gasparik alături de managementul NOS (dir. executiv: Terry Eccles primul din dreapta)