Naşterea grupei de suport: DEJ

dej_46t.jpgDejul a găzduit formarea unei noi filiale a ASPOR, printr-un eveniment inedit.
La 80 de metri sub pamânt, în aerul sărat al minei, s-a ţinut prima întâlnire a grupei. Atmosfera diferită de cea a unei săli de sport obişnuite, muzica şi buna dispoziţie au făcut ca deschiderea ASPOR din Dej să reprezinte nu numai o alternativă a sănatăţii ci şi una a veseliei, a unei stări generale de bine. La orice vârstă, încercarea de a duce o viaţă mai bună trebuie să reprezinte o prioritate, şi dacă aceasta presupune petrecerea timpului într-un mod agreabil şi benefic, atunci câştigul este dublu.

_____________________________________________

Dejul a găzduit formarea unei noi filiale a Asociaţiei pentru Prevenirea Osteoporozei din România, ASPOR. Evenimentul a avut loc pe 13 iunie şi a adunat în sala mica a Primariei din Dej, zeci de localnici doritori să se implice în această mişcare. Alături de dr.Pataki Katalin şi Lukacs Eva –iniţiatorii grupei de suport, au fost prezenţi dr.Gáspárik Ildikó preşedinte ASPOR- România, Barţa Zsuzsa vicepreşedinte, Zulestyán Annamária preşedinta grupului ASPOR Baia-Mare, viceprimarul Morar Costan, dr.Timar Maria şi dl. Rus Bogdan, viitorul kinetoterapeut al grupei.

După o trecere în revistă a asociaţiei de către dr.Gáspárik Ildikó, Dr Pataki a prezentat importanţa prevenirii osteoporozei. O viaţă echilibrată, cu multă mişcare şi un regim alimentar corect, poate preveni această boală. Dacă există şi un partener bun, cum se promite a fi primăria oraşului , problema spaţiului necesar activităţilor recomandate..nu va mai fi o problemă...

Prima parte a întâlnirii s-a încheiat cu oferirea a patrusprezece saltele de sport de către firma Nycomed pentru proaspătul grup format la Dej.

A doua parte nu s-a desfăşurat într-un mod clasic. Prin bunăvoinţa societăţii Transurb reprezentată de dl. Láposi Vilmos, s-a plecat la mina de sare din Ocna Dejului. După vizitarea acesteia, a avut loc un eveniment inedit. La 80 de metri sub pamânt, în aerul sărat al minei, dr.Barţa Zsuzsa a ţinut un curs de gimnastică. Atmosfera diferită de cea a unei săli de sport obişnuite, muzica şi buna dispoziţie au făcut ca deschiderea ASPOR din Dej să reprezinte nu numai o alternativă a sănatăţii ci şi una a veseliei, a unei stări generale de bine. La orice vârstă, încercarea de a duce o viaţă mai bună trebuie să reprezinte o prioritate, şi dacă aceasta presupune petrecerea timpului într-un mod agreabil şi benefic, atunci câştigul este dublu.

dej_035.jpg
dej_039.jpg
dej_078.jpg
dej_045.jpg