Index articole

 

În 29-30 martie  2019  a avut loc la Tîrgu Mureș, Palatul Culturii*: Cursul Internaţional de Osteoporoză cu Certificare în Osteodensitometrie printr-un grant de endorsement și suport anunțat public de International Osteoporosis Foundation (IOF) în colaborare cu UMFST Tirgu Mureș.
 

       Deși majoritatea conferințelor și evenimentelor ASPOR au avut loc până acum toamna, explicabil dacă ne gândim la data Zilei Mondiale a Osteoporozei-20 octombrie, am decis că o schimbare de calendar și locație ar aduce un nou elan organizației noastre și, mai ales, un nou entuziasm unor activități de educație medicală deja tradiționale.

     Zis și făcut astfel încât, după pregătiri laborioase, emoții și chiar mici peripeții, a avut loc în 29-30 martie la Tg Mureș în frumosul Palat al Culturii cursul Internațional de Osteoporoză cu Certificare în Osteodensitometrie organizat sub egida IOF și ISCD de către ASPOR și UMFST în colaborare cu Societatea Română de Endocrinologie.

     A fost un succes nu numai ca organizare și participare, și din acest punct de vedere ne bucurăm că am reușit să atragem interesul unei audiențe formate în principal din tineri medici, cât și ca locație, frumosul palat al culturii reamintindu-ne că medicina s-a apropiat întotdeauna de artă. Și ,pentru că locația impunea, chiar am și avut interludii muzicale foarte apreciate precum și o incursiune scurtă în arhitectura și istoria acestui palat-muzeu, viu și vibrant ca activități, vă asigur.

   Dar și știința și-a făcut loc cu succes în frumoasa sală datorită înaltei ținute a lectorilor: prof. Cătălina Poiană (Instit. C.I. Parhon), conf. Carmen Barbu (Spit. Univ.de Urgență Elias), prof. Ionela Pașcanu, conf. Mariana Cevei și din partea ASPOR dr Gasparik Andrea Ildiko, Salvina Mihalcea și Bartha Zsuzsa, kinetoterapeut. Având în vedere numărul mare de participanți (137) ,faptul că au rezistat în sală până la final și mai ales multitudinea problemelor discutate, acest curs a fost un succes și merită o nouă ediție în 2020. Imaginile sunt o dovadă în acest sens.

   Privind la tinerii medici din sală, veniți în dorința de a se instrui nu numai din Tg Mureș și împrejurimi ci și de la Iași, Craiova, Oradea, Cluj și chiar Constanța cu siguranță nu pe drumuri ușoare, ne-am amintit de entuziasmul tinereții și începutul activității noastre la ASPOR, de activitățile cu pacienții și de numeroase simpozioane și conferințe organizate în trecut. A fost un punct de cotitură căci ne-am dat seama că de acum vom mai organiza astfel de evenimente dar mereu pentru colegi mult mai tineri.

     Este frumos dar și provocator să continuăm și promitem că VOM CONTINUA.

Nu în ultimul rând, mulțumim sponsorilor, voluntarilor și participanților pentru ajutorul acordat, fără de care nu ar fi fost posibil acest curs.

Vă așteptăm la activități viitoare

Dr Salvina Mihalcea, vicepreședinte ASPOR

 
   
   
   

 

 

 

Partenerii evenimentului au fost: Eli Lilly Romania (partener principal)

Richter Gedeon Romania, Zentiva Romania, Medist Solutions

Image result for lilly logo Image result for richter gedeon    cid:<a href=      Image result for medist imaging screening the future