Pe baricade

   Ziua Mondială a Osteoporozei 2015 a trecut, suntem în 23 octombrie, ne grăbim să vă împărtășim CE AM FĂCUT, dar nu uităm că acțiunile, campaniile demarate acum vor trebui să continue.

IMG 9774

   Anul acesta am decis ca 20 OCTOMBRIE, respectiv acțiunile dedicate Zilei Mondiale a Osteoporozei să stea sub semnul reîntoarcerii la oameni, la foștii, actualii și, de ce nu, la viitorii membri ai ASPOR și ne-am întâlnit cu aceștia în sălile de studiu, am rememorat amintiri și am făcut planuri la locul unor trecute acțiuni de succes. Am fost activi și aproape de oameni, după cum se vede în imaginile acțiunilor noastre.

   În 19 octombrie la Hotel Termal în Băile Felix, în atmosfera intimă a clubului ne-am întâlnit cu prieteni de demult, cu prieteni actuali și simpatizanți și am vorbit despre nutriția sănătoasă pentru oase sănătoase, am exemplificat cu rețete sănătoase care au conținut proteine, calciu, vitamina D și K gătite cu grijă pentru sănătatea oaselor noastre. Am poftit la oase sănătoase, am depănat amintiri, am convins pe cele nou venite de seriozitatea asociației noastre și am făcut planuri pentru noi acțiuni și întâlniri. A fost o acțiune de succes și am decis să continuăm, ceea ce, credeți-mă, nu este puțin lucru.

   În 20 octombrie ne-am întâlnit chiar în sala lor de curs cu unii colegi mai tineri, studenți și masteranzi în fiziokinetoterapie și care desigur că vor fi activi pe frontul luptei împotriva osteoporozei și fracturilor mulți ani de acum înainte. Am început așadar să ne asigurăm viitorul și să găsim schimbul de mîine. S-au făcut prezentări, s-a discutat despre ASPOR, nutriție sănătoasă, osteoporoză, dar mai ales, s-a discutat, s-au pus întrebări și s-au făcut planuri punându-se la cale un viitor cerc studențesc prin colaborare directă între ASPOR și Facultatea de Medicină Oradea.

   Dar pentru că o imagine face cât o mie de cuvinte vă rugăm să priviți în imagini acțiunile noastre.

   Nu ne oprim aici, săptămâna viitoare ne vom duce chiar la locul lor de muncă al celor la risc pentru a continua acțiuni de informare despre osteoporoză și nutriție sănătoasă și vă invităm să ne însoțiți.

               ASPOR ORADEA prin imaginile tuturor care ne-au sprijinit și au participat mulțumește sponsorilor și voluntarilor și se bucură că a putut marca și în acest an 20 Octombrie ca ZI MONDIALĂ A OSTEOPOROZEI, aici, acasă la noi, cu oameni și printre oameni, fără oficialități și fast dar cu entuziasm, muncă și mai ales planuri de viitor.

Dr Salvina Mihalcea,        

Vicepreședinte Aspor

IMG 9770

IMG 9813

IMG 9926

IMG 9923

IMG 9794

IMG 9827

IMG 9819

IMG 9927

IMG 9761

bis

 

IMG 9769

IMG 9857