Se apropie ZIUA MONDIALĂ A OSTEOPOROZEI 2015- și ca în fiecare an asociația noastră va fi pe baricadele luptei pentru sănătatea osoasă.

 

Anul acesta tema zilei mondiale a osteoporozei este nutriția sănătoasă pentru a clădi oase puternice dar și pentru a le menține de-a lungul vieții. Evenimentele organizate de către ASPOR sub egida IOF au ca scop diseminarea informației privind prevenția și managementul osteoporozei.

  • Sub sloganul IOF de anul acesta” POFTIȚI LA OASE SĂNĂTOASE”, ASPOR organizează în 19 octombrie ora 15 la Hotel Termal în Băile Felix o întâlnire cu pacienți, persoane la risc și membri ai grupelor de suport ASPOR. Intenționăm să discutăm despre importanța osteoporozei și managementului corect al acesteia dar și să ne bucurăm împreună de aceasta și exemplificând cu câteva rețete sănătoase importanța alimentației corecte în osteoporoză, dar și în viața de zi cu zi. Nu în ultimul rând, vom face exerciții de calcul al cantitații de calciu aflate în alimentația zilnică a celor prezenți, utilizând Calculatorul de Calciu al IOF.
  • În 20 octombrie vom organiza pentru tinerii medici, fizioterapeuți și masteranzi un simpozion cu tema „IMPORTANȚA NUTRIȚIEI ȘI SUPLIMENTELOR NUTRITIVE ÎN MANAGEMENTUL OSTEOPOROZEI”, simpozion dedicat educației tinerilor în speranța unei accelerări a diseminării în societate a informațiilor corecte și exhaustive asupra osteoporozei astfel încât acestea să ducă în viitor la ameliorarea calității managementului osteoporozei, și nu în ultimul rând la o viață mai bună a celor bolnavi și la risc.
  • Prevenția osteoporozei și a fracturilor este de fapt misiunea asumată de către ASPOR și pentru a atinge acest obiectiv vom demara în 26 octombrie un nou proiect, având ca scop profilaxia primara a osteoporozei chiar la locul de muncă al persoanelor la risc.

Campania “ MUNCIM PENTRU OASE SĂNĂTOASE” va demara acțiuni de prevenție și educație medicală în colaborare cu unii angajatori pe parcursul anilor 2015-2016 în mai multe orașe din țară și suntem mândri să anunțăm deja că prima acțiune se va desfășura între 26 -30 octombrie în Oradea.

  • De asemenea, pentru a clădi o relație și o comunicare mai intensă cu dumneavoastră, vom lansa cu această ocazie pagina facebook a asociației ASPOR.

VĂ AȘTEPTĂM ALĂTURI DE NOI

                           colectivul ASPOR